zaterdag 11 juli 2009

´t zit er bijna op...

Hoi,

Nog een laatste berichtje voor we terug in België landen.
Na Guaratingueta zijn we nog enkele dagen in Paraty geweest, een mooi koloniaal stadje aan de kust van Rio de Janeiro. We hadden geluk met het weer, dus hebben we een dagje fietsen gehuurd om de Tobogà-waterval op te zoeken, ijskoud water, maar erg mooi! We hebben ook een fazenda van de 18de eeuw bezocht waar ook cachaça gemaakt wordt, die we natuurlijk geproefd hebben :)
In Paraty kwamen we èèn van de Fransen weer tegen die we in Rio hadden leren kennen, wel een fijn weerzien.
Woensdag hebben we wat aan`t strand gelegen. Wel vreemd... in Brazilië komt de zon op boven de zee, en ze gaat onder op het land, waardoor je na 16u dikwijls zo goed als geen zon meer hebt op het strand :( De Brazilianen gaan naar Chili of Peru om daar de zon te zien ondergaan op zee, grappig, he?
Donderdagochtend zijn we dan in Taubatè beland, weer bij bekenden. Donderdag was een schitterende dag, zodat we in de namiddag naar Ubatuba zijn gereden, aan het strand, in de hoop dat het dan gisteren ook mooi weer zou zijn... Dat viel een beetje tegen. We hebben wel op een mooi strand gezeten, maar het waaide nogal wat, en het zicht was bewolkt, snif. Op de middag begon het dan serieus te stortregenen, en vandaag is`t meer van dat... triestig voor onze laatste dag, maar ja. In Ubatuba hebben we wel superlekkere pizza gegeten! (De tweede beste tijdens deze reis. De allerbeste waren in Uyuni, maar die van gisteren verdienen toch ook een pluim, haha!)
Vanmiddag zijn we terug in Taubaté aangekomen. Er was gepland om te gaan wandelen in de bergen hier in de buurt, maar dat hebben we maar gelaten omwille van het weer... Het is hier duidelijk winter!
Enfin, straks gaan we vermoedelijk nog een laatste keer op cafè of zo, en morgenmiddag krijgen we nog feijoada voorgeschoteld en daarna worden we naar de luchthaven gebracht.
Op het Belgische weerbericht ziet het weer er nog redelijk goed uit voor maandag, dat is alvast positief!
Wij kijken er naar uit jullie terug te zien!
Bedankt voor het lezen.

i en a

Geen opmerkingen:

Een reactie posten