woensdag 24 juni 2009

Salvador do Bahia

Na een korte vlucht (eens iets anders dan een lange busrit) werden we in Salvador opgepikt door Thiago en zijn vrouw Bianca. We zijn te gast bij hen thuis.
Het toeval wil dat het hier net São João feesten zijn (24 juni is het feest van de Heilige Johannes), en dat gaat gepaard met allerlei forro optredens in de stad, ontelbare bommetjes die afgestoken worden en vuurwerk, véél eten (bv. gekookte en gegrilde pinda´s, ...), en veel lawaai.
Gisterenavond (dinsdagavond) zijn we bij vrienden van Thiago en Bianca geweest en daar kregen we uitgebreid eten, mmm... We worden hier goed gevoed :)
We waren maandag in het centrum van de stad, tropisch warm, een hoop beschimmelde gebouwen, en helaas ook serieus wat regen. We zijn dan maar gevlucht naar een restaurant waar je per kilo kan eten, hihi.
Gisteren hebben we een vuurtoren en enkele vestigingen langs de kust bezocht, wederom in de gietende regen, hmm. Dat wordt wat saai op den duur :)
Vandaag hebben Thiago en Bianca ons vergezeld naar nog een paar andere mooie plekjes van de stad, en hebben we acarajé (de plaatselijke hamburger met garnalen) en abará geproefd, met als dessertje heerlijke sorbet van caja en maracuya...
Je ziet, aan eten komt het ons niet te kort :)
We geven onze ogen hier ook goed de kost, de Brazilianen doen graag nogal spannende kleren aan, of dat nu een zicht is of niet :) décolletés, minirokjes, topjes, spannende broeken, minizwembroekjes voor mannen, etc... Wel grappig om te zien.
Morgen gaan we nog eens terug naar het centrum, misschien naar het museum voor moderne kunst, en vrijdagochtend heel vroeg vliegen we naar Rio de Janeiro. (de vluchten zijn goedkoper en vééééél sneller dan de bus)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten